Zimní mrazivé počasí vyloženě vybízí k zahřátí se teplými nápoji. A určitě se shodneme, že neexistuje nápoj, který by se k vánočnmu období hodil víc než "svařák.'" Zapomeňte ale na předražené a odfláknuté svařené víno v plastovém kelímku na kýčovitých trzích, přinášíme vám návod na to pravé bez jakýchkoli náhražek! Recept jsme získali před lety na faře a od té doby se stal naší adventní klasikou, na kterou se u nás pravidelně zastavují přátelé a známí. Pokud se také chcete stát svářákovým mistrem, tak si přečtěte náš jednoduchý návod. Hlavním tajemství tkví v tom, že koření (hřebíček, skořici a badyán) musíte nejdříve chvíli vařit v trošce vody s cukrem (dle chuti), aby se v ní uvolnila všechna aromata a vznikla silná esence. Až teprve poté přilít červené víno, které už ale jenom ohřívejte, v žádném případě už nesmí projít varem. Voila - tajemství dokonalého svařáku prozrazeno! Navařte si ho do zásoby a udržujte ho teplý v procelánové konvici nad hořáčkem s čajovou svíčkou.

Recept na pravý svařák
12 / 12 / 2013