Tabule doporučuje všemi deseti: Banh Mi Makers
14 / 11 / 2015

Tabule si zamilovala vietnamské bagety před několika lety při svém průzkumnickém výletu do Berlína. A od té doby navštěvuje Cô Cô - Bánh Mì Deli u Rosenthaler Platz pokaždé, když se vydá do hlavního města Německa. Hodně dlouho nás mrzelo, že v Praze si nikde tenhle skvělý pokrm nemůžeme dopřát. V posledním roce se ale i u nás s tímto typem rychlého občerstevní roztrhl pytel. Konečně! A vyzkoušeli jsme jich už hodně, ale musíme říct, že mezi všemi podniky, co jsme vyzkoušeli, jednoznačně vedou Bánh Mì Makers! Jejich bagety jsou vždycky neuvěřitelně chutné. Dělají několik druhů a za nás vyhrává nejspíš bageta Sensation s dušeným masem. Ale rozhodování pro tu nej bylo vážně těžké.  Prostě jedna velká lahoda! Jejich velká výhoda spočívá také v tom, že si pečou vlastní pečivo, takže vás vždy čeká čerstvý a křupavý zážitek. A tou největší výhodou Bánh Mì Makers je to, že svou práci dělají opravdu s láskou. Majitelé bistra nám úplně učarovali. Vyrazte je taky navštívit a ochutnat parádní exotické jídlo, které si bez pochyb zamilujete stejně jako my. Najdete je každý den na adrese Na Poříčí 23. A v sobotní dopoledne se můžete potkát s námi, jak stojíme frontu před jejich stánkem na farmářském trhu na Kulaťáku.

PS: A abysme vás i trochu vzdělali, tak přinášíme stručný popis a historii bánh mì: Jedná se o nyní už typické vietnamské jídlo, jeho prapůvod ale najdete ve francouzském způsobu stravování. Pečivo a bánh mì si Vietnamci ponechali z dob, kdy jejich země patřila do kolonie Francouzská Indočína. Bageta by měla být na povrchu křupavá a uvnitř zase nadýchaná. Naplněná musí být řádně, ale nesmí vám z ní být těžko. Stejně jako celá vietnamská kuchyně i bánh mì by v sobě měla kombinovat chutě sladké a kyselé. A měla by obsahovat ředkev daikon, mrkev, okurku, koriandr, chilli omáčku, různě upravené maso nebo paštiku.

Log out