Cinema Cuisine vol. 3 - Divoké historky a chutě
13 / 11 / 2014

Už potřetí jsme vyrazili na jedinečný pražský večer v režii Cinema Cuisine. A naše dojmy? Jako vždy skvělé. Spojení  našich dvou vášní - filmu a hudby - v argentinském duchu nás nadchlo. Dorazili jsem do Bio OKO malinko hladoví, a tak nám přišly vhod výborné taštičky s mořskými plody, které se podávaly hned při příchodu v papírové krabičce. Připili jsme si na začátek slibného večera španělskou Cavou a uvelebili jsme se v křeslech promítacího sálu. Jakmile se v sále zhaslo, začala dvouhodinová přehlídka nám blízkého černého humoru, která utekla nevídaně rychle. Na film Divoké histroky jsme se chystali už dřív, ale jakmile jsme zjistili, že posloužil jako téma dalšímu vydání Cinema Cuisine, tak jsme si raději počkali! A dobře jsme udělali. Po šesti napínavých, vtipných a občas až mrazivých příbězích jsme se vydali na svá místa v pop-up restauraci v kavárně samotného kina. Plní očekávání jsme se těšili, že prožijeme nějakou svou soukromou divokou historku. Alespoň tu chuťovou. Ve chvíli, kdy jsme si sedali už hrála příjemná živá hudba, která jen dokreslovala argentinskou atmosféru. Rychle jsme se seznámili s milým párem mladých architektů, kteří s námi seděli u stolu a těšili se společně na první chod.

Velkolepá přehlídka argentinské gastronomie v podání milého a usměvavého šéfkuchaře Paula Martina Barrera výborně spárovanou s víny ze stejné země od Pampas Market mohla začít.

Po malé ochutnávce v podobě empanády k filmu jsme pokračovali na mořské vlně. Hustá polévka s plody moře byla vynikající a my už se nemohli dočkat, co dalšího se objeví na talíři. Předkrm v podobě býčího jazýčku marinovaném v octovém nálevu a krůtí srdíčka chutnal i zatvrzelým odpůrcům vniřností. Překvapením byl pro nás neznámý pokrm "ceviche" z lososa a červené řepy, který dělal na talíři společnost rajskému jablíčku plněnému kaviárem. Hlavní chod chviličku trval, ale to z toho důvodu, že se maso připravovalo opravdu čerstvé, takže takovou drobnost neměl nikdo organizátorům natož pak kuchyni za zlé. Rib-eye steak s omáčkou z lanýžového másla a rozmarýnu se zapečenou polentou byl krásnou tečkou za slanou částí večera. Poslední chod - domácí puding s mléčným krémem a plátkem manga - nám nejen vizuálně připomínal něco mezi rýžovým nákypem a flanem a moc nám chutnal.

Nesmíme zapomenout ani na milou atmostféru celého večera, který byl naplněn překvapeními od začátku až do konce. Ukázky neuvěřitelně ladného a smyslného tanga (mimochodem jsme i vyhráli voucher na kurz tohoto tance!), hra na kytaru a menší (ne)řízená pyrotechnická show jako by za námi vystoupily z filmového plátna a dotvořily jedinečný zážitek z třetího setkání milovníků dobrého filmu a jídla.

Už nezbývá než se jen zeptat: KDY BUDETE CINEMA CUISINE VOL. 4?

 




Log out